lauantai 10. marraskuuta 2012

Pimeys valtaa maan

Syksy on edennyt jo pakkasiin ja ensilumikin satanut. Joulun odotus täyttää valtakunnan ja ihmiset kiirehtivät kaupasta toiseen ja pohtivat kuumeisesti lahjalistojaan. Jotkut onnelliset istuskelevat kotona kynttilänvalossa eivätkä stressaa tuon taivaallista, tuleehan se Joulu joka vuosi kaikesta hössötyksestä huolimatta.
Tehtiin matka Berliiniin tuossa lokakuun loppupuolella ja onnistuttiin käymään siellä vielä sellaisena viikonloppuna, jolloin aurinko paistoi ja mittari kipusi 20 asteeseen. Yritin imeä siitä irti kaiken lämmön ja auringon, jota ei taas pitkään aikaan tule näkemään enkä kokemaan.
Reissulla käytiin tutustumassa Juutalaiseen museoon, Sachenhausenin keskitysleiriin, Alexanderplatziin, sekä Mauerparkiin.
Muurinpätkä Mauerparkissa

Iltanäkymä

Mauerparkia

Näköalatorni
 
Kotiin piti sitten ostaa oma pieni palanen muuria:
 
 
Syksy on muuten sujunut lähinnä työtä tehdessä ja arjen asioita toimittaessa.
Käsityökoulussa olemme tutustuneet kehräämiseen, johon hurahdin aivan totaalisesti, vaikka
tuo kädenjälki toistaiseksi velä kaipaa harjoitusta.
Valmiista seitsemän veljestä langoista on puolestaan syntynyt satunnaisia lapasia ja säärystimet.


 
Ihanat syksyn värin bongasin eräältä mummolta, joka asetteli niitä vierekkäin. Heti en kehdannut niitä siitä ottaa, kun mummo oli katsonta etäisyydellä, vaan ostin tuota turkoosia, mutta seuraavalla kauppareissullam langat päätyivät ostoskoriin.
 
Jouluvalmisteluja olen itse tehnyt lähinnä muutaman päällystetyn purkin muodossa:
 
Töissä olen myös tehnyt huopasukka joulukalenterin ompelemalla ja kirjomalla, muuta sitten en paljon olekaan ehtinyt valmistamaan viime aikoina.
 
Toiveissa olisi vielä tehdä ennen joulua päiväristeily Tallinnaan koko perheen voimin, kun tuolla Berliinissä olimme mieheni kanssa kahdestaan. Katsotaan koska sinne sitten ehtii, toivottavasti lähellä veronpalautusten ajankohtaa,
 
 
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti