lauantai 21. elokuuta 2021

Kiehtova keskiaika.

 Keskiaikafestivaalit Hämeenlinnassa 21.8.2021. Tämä oli kokemus, jota ei äänimaailmoineen ja tuoksuineen saa ikinä tallennettua tällaisiin julkaisuihin, mutta yritetään tuoda jotain siitä mukana kuitenkin. Heti sisäänkäynnin jälkeen suunnistimme Seppien kylään. Siellä seurasimme lankojen värjäämistä ja ihailimme voimaeläimiä. Mukaan tarttui pihlajapuusta tehty saunavihta ja viesti siitä että pihlaja on pyhä puu.


Tämän jälkeen kiertelimme alueen lukuisia myyntikojuja ja löysimme yhden oman suosikkini, eli eläimet.
Kahden aikuisen lampaan kanssa oli kaksi suloista karitsaa, toinen vaalea ja toinen vähän tummempi.

Ritarit ottivat näyttävästi yhteen linnan pihalle rakennetulla areenalla. Kalske ja kolina oli mahtipointista, kun miekat, kilvet ja haarniskat osuivat toisiinsa. Yllättävän rajusti taisteluita käytiin siihen nähden, mitä osasin ennalta odottaa.

Ritareiden jälkeen suuntasimme kohti viikinkien kylän areenaa, jossa opastettiin turnajaispeitsien käyttöön. Viikinkejä ei vielä tässä vaiheessa näkynyt.Pakanametsä oli se paikka, jota olin eniten odottanut. Parasta siellä oli erilaiset taideteokset, joita oli ympäriinsä.

Syömässä oli tavernassa myös käytävä, ja vaikka en mikään varsinainen possunlihafani olekkaan, niin täällä se oli ehdottomasti koettava.
Aamupäivä oli onneksi vielä aurinkoinen ja lämmin, sade alkoi kun meidän oli aika lähteä jatkamaan kesälomaa seuraavaan kohteeseen. Mukaan lähti tuo hieno pihlajavihta ja uusi hieno puulaatikko tarot-korteille. Ensi vuonna pitää ostaa useamman päivän lippu ja ehdottomasti myös lippu iltajuhliin. Sen verran hyvältä tuo meno kuulosti edellisiltana vastarannalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti