perjantai 7. maaliskuuta 2014

Muutosten tuulet

Viimekesäisen oman elämäni vuosikymmenen vaihtumisen jälkeen olen huomannut useiden asioiden muuttuneen elämässäni. Edelleen olen levoton, enkä juuri pysty olemaan paikallaan tekemättä mitään ainakaan käsilläni, mutta samaan aikaan elämään on tullut lisää syvyyttä ja ulottuvuuksia joihin en aiemmin kyennyt ulottumaan.


Kaikki tämä kriisiyttää monet vanhat kaavat ja unelmat, joita olin itselleni luonut. Muutos näkyy jopa niin konkreettisissa asioissa kun värimaailmassa. Olin vuosikymmenen vannoutunut vihreän ja ruskean suurkuluttaja. Tosin suurin osa tästä vuosikymmenestä koostuikin perheestä ja kodin sisäisistä asioista, joten nuo äiti maan värit sopivat siihen hyvin. Nyt väreinä on alkanut kiehtoa violetti. Myös tietyt sinisen sävyt jotka lähentelevät violettia, sekä lisäksi turkoosi ja valkoinen. Violettihan tunnetusti on henkisyyden väri.

 Kuluneen vuoden aikana olen yrittänyt kaikissa mahdollisissa tilanteissa suunnata ajatuksia sisäiseen maailmaan ja antaa sen viedä mukanaan. Heittäydyn useasti aiempaa enemmin erilaisiin flow-tuntemuksiin ja annan virran viedä. Jotenkin tuntuu että se on ehkä parasta mitä elämä voi antaa. Juuri tällaisen tunteen vallassa sain päähäni päälystää sänkyni josta alempana lisää- Tuskin olisin sitäkään koskaan saanut tehtyä ilman sisäistä luomisen ja muutoksen pakkoa. Sittenhän tuo prosessi ajoi eteenpäin ja piti saada langat tyynynpäällisiin, jotka tosin vielä odottelevat vuoroaan aiemman käsityösuman alta.

Tällainen heittäytymisilmiö näkyy muuallakin kun käsitöiden parissa. Myös oma työni ihmisten parissa hyötyy tästä heittäytymisestä ja uudistuneesta itsensä ja ympäristön kuuntelemisen taidon parantumisesta. Luovuus on paras voimavara, jonka ihminen saa, etenkin jos sitä uskaltaa käyttää ja kehittää. Ehkä näin keski-ikäisenä, vanhimman lapsen lähestyessä täysikäisyyttä vihdoin uskaltaa irroittaa ja heittäytyä oman luovuuden syövereihin ja katsoa mihin se kantaa.

Vihdoinkin on ollut myös aikaa työskennellä muiden kun puikkojen parissa, tosin tämän hetkiset projektit ovat sen verran pitkiä ja kesken että paljon valmista ei vielä kykene julkaisemaan. Yksi harmitus on myös ollut tuon digikameran hajoaminen. Nyt pitää ottaa kuvia vain kännykällä ja ne eivät kylläkään laadullaan vakuuta.

Nyt sitten siihen sänkyprojektiin:
Kauan olin pohtinut sitä, että mielestäni sänkyni oli ruma. Olin saanut sen käytettynä ja siinä oli kaiken kukkuraksi aluksi vielä kamalat pehmusteet päädyissä. Vanha lastulevystä tehty sänky siis tuijotteli minua aamusta iltaan. Kuitenkin kun rahaa on vähän ja vihaan turhaa kuluttamista niin pohdin oisiko tuolle rttelolle tehdä jotain? No lähdettiin siitä että päätypehmusteet revittiin irti minkä jälkeen minulla oli tämän näköinen sänky:


Pohdin aluksi värillisiä kontaktimuoveja, joilla tuon päällystää mutta halusin omaperäisemmän ratkaisun. Avuksi tuli decoupage-tekniikka, jolla olin aiemmin päällystänyt useita pienempiä projekteja, kuten purkkeja ja kansioita. Etsiskelin sitten sopivaa päällystettä ja päädyin Vallilan servetteihin. Konttasin sitten pari päivää päällystäen sänkyä ensin serveteillä ja sen jälkeen läpinäkyvällä kontaktimuovilla, suojatakseni sen koiralta ja kissalta. Lopputulokseen olin itse hyvin tyytyväinen ja nyt sänky on itseni näköinen.

Tietysti sain myös vision tyynynpäälisistä, joihin hain langat:

Sitten päätin tehdä seinälle matkavalokuvista kollaasin, joka muistuttaa joka aamu kaikesta mitä olen saanut nähdä ja kokea. Halusin tehdä kollaasin hyvin vaatimattoman näköiseksi ja jättää siitä pois kaikki kuvat missä me itse olemme. Kuviin valikoitui vain maisemia ja paikallisten ihmisten katseita. Makuuhuoneen seinät olivat vanhalle minälle uskollisesti maalttu vanhan vihreän väriseksi ja ajatteli yhdistellä huoneessa tätä uutta ja vanhaa minää joten väreiksi huoneessa valikoitui vihreä ja violetti. Maalasin pieniä Tiger-liikkeen pyykkipoikia violetiksi ja ripustin kuvat pitsinarulle.


Liekö omalla tavallaan vaikuttanut tähän viimeaikojen henkisen kasvun tarpeeseen, myös lähipiirissä tapahtuneet vanhan läheisen ystävän kuolema sekä yhden läheisen vakava sairastuminen. Joka tapauksessa olivat syyt mitkä tahansa, niin koen että olen valinnut tienhaarassa täysin uuden reitin, jota haluan nyt kokeilla.


Käsityökoulun tuftausjakso saatiin päätökseen ja sieltä tuloksena siis tämä Ying Yang:


Loppusuora näissäkin opinnissa häämöttää, kun keväällä pitäisi saada opinnot päätökseen.
Tällä hetkellä käynnissä on vielä kirjansidonnan jakso, jonka jälkeen teemme jonkun pienen puutyön, joka jääkin sitten viimeiseksi jaksoksi koulussa. Aloin valmistella Portfoliota ja pitkän pohdinnan jälkeen pääduin skräppäämään sen. Minähän en tunnetusti skräppäile minkään trendin, buumin tai ohjeen mukaan vaan tasan niinkuin itse haluan. Tässä esimakua tulevasta.


Onneksi maailmassa tuo ying ja yang löytyy ja jos joku kuolee niin toinen syntyy. Serkkuni on saamassa pikapuoleen pikkuisen poikavauvan ja päätin tehdä vauvalle peiton, joka on tässä aluillaan. Värit eivät näissä kuvissa oikein pääse oikeuksiinsa. Peiton värit ovat siis vaaleansininen, harmaa ja valkoinen.
Toivotan näiden myötä kaikille oikein luovuuden täyttämää kevättä. Etsikää ihmeitä ja kauneutta ja jakakaa sitä sitten eteenpäin, niin jonain kauniina päivänä se palaa takaisin lähettäjälleen matkalla rikastuneena. Hyvä kiertää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti