lauantai 5. lokakuuta 2013

Taiteilijaelämää katselemassa Montmartrella.

Pariisi <3 Vietettiin Pariisissa neljä kokonaista päivää, nauttien joka sekunnista. Kriteerinä matkalla oli saada hotelli Montmartrelta, joka mielestäni on koko kaupungin sydän. Pienet suklaapuodit, leipomot ja hedelmäkaupat tuntuvat elävän omaa elämäänsä kaiken nykyaikaisen kaaottisuuden keskellä. Oma lempihahmoni on Vianne Rocher, eli tuosta Joanne Harrisin suklaapuodista lähtöisin oleva kirjan päähenkilö. Haaveissa oli löytää samantapainen pieni suklaapuoti ja parin päivän etsinnän jälkeen sellainenkin löytyi läheltä Moulin Rougea.


Ikkunoissa oli vanhoja kuparikattiloita, joita kirjassa myös käytettiin suklaan valmistukseen.

Myös muita pieniä ihania kauppoja oli matkan varrella:Taitelijatori Sacre Courin kukkulalla oli myös aivan mahtava.


Yritimme käyttää mahdollisimman paljon aikaa hengailuun, emmekä juosta pää kolmantena jalkana kaikkia nähtävyyksiä. Notre Damessa kävimme kuitenkin, sekä Eiffel-tornin puistossa.
Sitten vielä muutamia otoksia ympäri Pariisia:
Matka oli kerrassaan mahtava ja jään kaipaamaan Pariisia taas koko sydämestäni. On sinne taas jossain vaiheessa pakko mennä.

Kotiin päästyäni sain uuden innon taas lepoa kotona enemmän. En ole mikään leipomisspesiaali, vaan hyvin kotokutoisia on nuo meidän leivontaherkut.Pojan kanssa leivottiin patonkeja ja juustosämpylöitä


Mokkapalat on meidän perheen kestosuosikki.


Sitten tehtiin kaurateeleipiä.

Pariisin leipomoiden inspiroimana halusin kokeilla jotain uutta. Macaron-keksit vaikuttivat haastavilta ja lapset eivät niistä erityisemmin pitäneet kun olivat kuulemma niin makeita, joten päätin tehdä kuppikakkuja. Piti sitten käydä ostamassa tietenkin joku kirja jonka kautta pääsen perehtymään niihin paremmin. Minähän kun perehdyn kaikkeen aina ensin kirjojen kautta.


Sitten valittiin kuppikakku, ja voiton vei Vadelma-jugurtti kuppikaukut, jugurttikreemillä.No osa kuppikakuista levähti uunissa ja kreemi jäi liian löysäksi, mutta ensi kerralla tuokin ongelma osataan korjata. Hyviä olivat kuitenkin.


Sitten sukka/lapasshow:n jatkoa:


Seuraavaksi tulossa tälläiset:


Kuten jo edellisessä kirjoituksessa varoittelin niin nämä unensieppariverhot jatkavat muuttumisleikkiään. Nyt ne saavat kirjontapintaa:


Eikä kokonaan voi unohtaa joka syksyistä lempiharrastustaan, eli lukemista. Tässä tään hetken työstöjä:


Haikeudella kuljen kothi talvea. Tuntuu kun vaipuisi taas ikiuneen kesän reissujen muistot seuranaan. Pärnuun varattu siis jo ensikesäksikin asunto koko orkesterille, mutta muuten haaveet ovatkin rahatilanteen takia hieman jäässä. Josko sitä vaikka lottovoitto osuisi joskus, niin voisi vaan kulkea ympäri maailmaa ja tehdä mukavia asioita. Siihen asti kuitenkin on jatkettava arjessa ja kuljettava kohti pakkasia ja joulumvalmisteluja, kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa muistellen kesän retkiä ja rakasta boheemia Pariisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti